کد خبر 1145133
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۹
"اوگور شاهین" قهرمان کشف واکسن کرونا کیست؟

اوگور شاهین برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ در تهران، این روزها قهرمان کشف واکسن کرونا لقب گرفته است؛ یک رسانه آلمانی درباره او می‌گوید: جایزه مصطفی(ص) قبل از هر نهاد علمی دیگری شاهین را شناخته است.

به گزارش مشرق، جایزه علمی و فناوری مصطفی(ص) با محوریت شناسایی و معرفی برترین‌های علم و فناوری جهان اسلام، افزایش سطح همکاری و هم‌افزایی، زمینه‌سازی برای رشد و شکوفایی جوامع بشری، ایجاد فضای همکاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان و همچنین معرفی جایزه به‌عنوان یکی از نمادهای مهم شایستگی و برتری علمی در سطح جهان را دنبال می‌نماید؛ محوریت اصلی جایزه مصطفی(ص) "شناسایی و معرفی برترین‌های علم و فناوری جهان اسلام" بوده و محدوده پوشش آن مسلمانان جهان و اتباع کشورهای اسلامی است.

بیشتر بخوانید:

مبدع واکسن کرونای فایزر با جایزه مصطفی(ص) شناخته شد

سال گذشته فراخوان سومین دوره از جایزه مصطفی(ص)، به ۲۰۲ نهاد معتبر علمی بین‌المللی و ۵۱۲ نفر دانشمند از ۵۲ کشور ارسال شد؛ در حوزه دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی، در بررسی اولیه با کمک ۲۰۰ دانشگاه و ۳۵ کشور و صرف حدود ۴ هزار نفر ساعت در ارزیابی‌ها،۳ دانشمند مقیم کشورهای اسلامی به عنوان برگزیدگان این بخش انتخاب شده‌اند که یک جایزه نیز بین این سه نفر بصورت مشترک اعطا شد.

سومین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) نیز در آبان­‌ ماه سال ۹۸ در تالار وحدت برگزار شد که در آن از ۲ دانشمند ترکیه­‌ای و ۳ دانشمند ایرانی تقدیر شد که یکی از آنها دکتر "اوگور شاهین" (Ugur Sgahin)، استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینتس آلمان بود؛ شاهین متولد سال ۱۹۶۵ از ترکیه است که با اثر "طراحی و ارزیابی بالینی واکسن‌های درمانی ضدسرطان بر پایه mRNA بر اساس موتاسیون هر بیمار در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی" به  جایزه علمی و فناوری مصطفی(ص)  دعوت شده و از وی تقدیر شد.

اوگور شاهین برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ قهرمان کشف واکسن کرونا

"اوگور شاهین" به پاس موفقیت­‌های خود در "ارزیابی بالینی واکسنهای سرطان بر پایه mRNA که به‌صورت فردی و متناسب با نوع جهش در سلول‌های بیمار مبتلا به سرطان طراحی شده" برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ در زمینه علم و فناوری زیستی و پزشکی شد؛ اما این آخرین موفقیت پروفسور شاهین نبود و با آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در چین، وی پروسه ساخت واکسن کرونا را آغاز کرد که بر اساس آخرین اعلام، این واکسن کرونای ساخته شده توسط برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹، بیش از ۹۰ درصد کارایی دارد؛ واکسن کرونای ساخته شده توسط این دانشمند جهان اسلام با ایمنی و اثربخشی ۹۰ درصدی ِخود بسیار فراتر از استانداردهای مورد انتظار، برای تأیید واکسن کووید-۱۹ است، زیرا طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد مؤثر نیست.

واکسن کرونا که با تلاش دانشمندی مسلمان، امیدی بر حل مسئله کرونا شده است، مبتنی بر فناوری آر.ان.ای پیامرسان (mRNA) است و برای ایجاد پاسخ ایمنی بدون استفاده از عوامل بیماری‌­زا طراحی شده است؛ این دستاورد پروفسور شاهین با استفاده از فناوری مورد تقدیر در جایزه مصطفی(ص) بوده است؛ ارزیابی مستقل داده‌­های حاصل از تزریق واکسن به ۴۳ هزار داوطلب طی دو مرحله حاکی از اثربخشی این واکسن بوده است؛ اوگور شاهین، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت بیوانتک اظهار کرده است: "از نظر من این بهترین نتیجه ممکن است".

وی می‌گوید: انتظار داریم ایمنی ایجاد شده توسط این واکسن در برابر کرونا "دست کم برای یک سال" دوام داشته باشد چراکه آنتی‌بادی‌های ایجاد شده توسط واکسن کرونا حدود ۲۰ جهش مختلف  ویروسSARS-COV-۲ را مسدود می‌کند؛ "احتمال بسیار کمی وجود دارد که جهش ویروس بتواند بر پاسخ ایمنی غلبه کند."

روایت رسانه‌های جهانی از ساخت واکسن کرونا توسط برگزیده جایزه مصطفی(ص)

موفقیت ۹۰ درصدی واکسن کرونا که توسط اوگور شاهین، برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی(ص) توسعه یافته، رسانه‌های مختلف را به اهمیت ارج نهادن این جایزه به تحقیقات علمی بر مرز دانش واداشته است؛ شبکه تلویزیونی دویچه‌وله آلمان درباره حضور اوگور شاهین در جایزه مصطفی(ص) می‌گوید: "به جرأت می‌توان گفت جایزه مصطفی(ص) قبل از هر نهاد تشویقی-علمی دیگری، دکتر اوگور شاهین را شناخته و وی را لایق تقدیر عالی دانسته است".

رسانه‌های مختلف انگلیسی‌زبان به خبر تولید واکسنی موثر برای مقابله با کرونا واکنش نشان دادند؛ برای نمونه روزنامه نیویورک تایمز با انعکاس خبر تولید واکسن کرونا توسط برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ نوشت: دو سال قبل بود که اوگور شاهین در کنفرانسی در برلین در پیش‌بینی شجاعانه و خطاب به شماری از مهم‌ترین کارشناسان بیماری‌های عفونی گفت که در صورت وقوع همه‌گیری عالم‌گیر، شرکت وی می‌تواند با بهره از فناوری "آر ان ای پیام‌رسان" یا "ام آر ان ای(mRNA)" به سرعت واکسنی تولید کند؛ در آن زمان شاهین و شرکت "بایوان تک" (BioNTech) خارج از فضای استارتاپ‌های اروپا چندان شناخته شده نبودند؛ شرکتی که شاهین و همسرش، "اوزلم تورچی" برای یافتن درمان سرطان در شهر ماینز آلمان تاسیس کردند ولی تا آن زمان محصولی به بازار ارائه نداده بود و خبری هم از کرونا نبود.

این جمله شاهین، ندایی پیشگویانه بود چراکه دوشنبه گذشته (۱۹ آبان) اعلام شد واکسن توسعه‌یافته توسط شاهین و گروه تحقیقاتی‌اش بیش از ۹۰ درصد در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر بوده است؛ این دستاورد مهم، شاهین را پیشگام عرصه پیشگیری از این بیماری کرد که تاکنون در سراسر جهان یک میلیون و ۳۱۰ هزار نفر بر اثر آن جان باخته‌اند؛ پروفسور شاهین در مصاحبه سه‌شنبه گذشته گفت که این واکسن می تواند آغازی بر پایان کرونا باشد.

پروفسور شاهین ساخت واکسن را از ژانویه ۲۰۲۰ (دی ۱۳۹۸) و زمانی آغاز کرد که با مطالعه مقاله‌ای در نشریه پزشکی و معتبر "لنست" متقاعد شد ویروس کرونا به‌سرعت در حال گسترش در بخش‌هایی از چین است و به همه‌گیری بالقوه تبدیل خواهد شد؛ دانشمندانی که در این شرکت با وی همکاری می‌کردند، برنامه‌های خود را برای تعطیلات لغو کردند تا روی پروژه‌ای با اسم سرعت نور کار کنند که هدفش تولید واکسن کرونا بود.

وی در مصاحبه‌ای گفته است: شرکت‌های دیگر دنیا، توانایی و ظرفیت انجام سریع این کار (تولید واکسن) را به اندازه ما ندارند، این کار دیگر فقط یک فرصت نبود بلکه وظیفه‌ بود زیرا من معتقد بودم می‌توانیم بین اولین‌هایی باشیم که به واکسن دست می‌یابند.

این گزارش سپس به بیان گذشته‌یِ شاهین به عنوان دانشجوی سخت‌کوش پزشکی و تاسیس شرکت‌های تحقیقاتی گانی مید فارمتیکالز (Ganymed Pharmaceuticals) و بیوان تک (BioNtech) می‌پردازد و بعد از آن می‌نویسد: شرکت "بیوان تک" حتی پیش از همه‌گیری کرونا و ماجرای تولید واکسن برای آن نیز در حال پیشرفت بود، صدها میلیون دلار کمک جمع کرد و اکنون بیش از ۱۸۰۰ نفر در دفاتر این شرکت در برلین و دیگر شهرهای آلمان و حتی خارج از این کشور کار می‌کنند؛ شاهین به دلیل تحقیقات برای توسعه درمانی برای سرطان با فناوری ام ار ان ای در سال ۲۰۱۹ وی جایزه مصطفی(ص) را برد که یک جایزه دوسالانه برای دانشمندان جهان اسلام در حوزه‌های علم و فناوری است که آن را ایران اهدا می‌کند.

در پایان گزارش، نیویورک تایمز به روحیات شاهین می‌پردازد و او را دانشمندی معرفی می‌کند که غیر از علم به موضوع دیگری اهمیت نمی‌دهد و حتی در مسئله‌ای مانند واکسن کرونا که می‌تواند اهمیت زیاد مالی داشته باشد.

 شاهین، برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ در رابطه با ساخت واکسن سرطان گفته بود: «پژوهش‌های من درباره توانمندسازی دستگاه ایمنی بیمار برای مبارزه با سرطان و بیماری‌های دیگر است و پرسش کلیدی در پژوهش‌های من این است که چگونه می‌توان درمان‌هایی برای سرطان ابداع کرد که این چالش را بپذیرند و با آن مقابله کنند؛ پژوهش‌های من به ابداع ایمنی‌درمانی سرطان به شیوه سفارشی برای هر فرد انجامیده است؛ این به این معناست که ما سرطان هر فرد بیمار را جداگانه تحلیل می‌کنیم، ویژگی‌های منحصر به فرد سرطان آن بیمار را شناسایی می‌کنیم و سرانجام واکسنی می‌سازیم که برای آن فرد مناسب است و به عبارت دیگر، هر فرد از درمان منحصر به فردی برخوردار می‌شود."

این نوع رویکرد و نگاه به مسئله، زمینه و ظرفیتی را ایجاد کرده است که پروفسور شاهین در مقابله با ویروس کرونا راهکاری موثر بر پایه‌ همین فناوری را در دستور کار قرار دهد و امروز لقب قهرمان کشف واکسن کرونا در دنیا را به خود اختصاص بدهد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 15
  • سید IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    17 14
    اُغور شاهین!!!!!!!!!!!!!!!
    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
      3 0
      نلفظ g در واقع ع ضعیف هست نه غ. در ترکی استانبولی غ و خ تلفظ نمیشن.
  • بهنام IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    22 15
    نکنه میخواین بگین اگه شما نبودین اصلا کسی نمیشناختش اگه کاشف بودین یه ایرانی کشف می کردین
  • برهان US ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    17 7
    هوشیار باشید ..........................بوی توطئه میاید ..................................
    • IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
      8 4
      :))))))))))))))) مریض شدیم بابا از بس به بقیه به چشم دشمن و توطئه گر نگاه کردیم!!! بسه دیگه
  • IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    13 9
    .یاشاسین
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    4 4
    حداقل دودپلتفرم موفق آمریکایی برای واکسن تائید شده . چین و روسیه هم دارن میگن واکسن ما ۹۰ درصد موفقیت آمیز بوده ولی شما هنوز دست از شاهین اوغور بر نداشتین که فقط سرمایه گذار یکی از واکسنها بوده.
  • IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    11 6
    یک زوج ترک ساکن المان ..انشاا..کرونا به درک واصل شود ..یاشاسین تورک ملتی
  • IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    9 4
    آخرش باید یه مسلمان دنیارو نجات بده
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    3 1
    مگه واکسن وجود داشته که کشف بشه؟! واکسن رو می سازند. بجز ایشان چند گروه دیگر از دانشمندان واکسن های دیگری برای کرونا ساخته اند. دست همگیشان درد نکند. البته ما بعد از دریافت واکسن و حل مشکل کرونا طبیعتا(!) یادی از هیچکدامشان نخواهیم کرد!
  • ازاد IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    10 5
    یاشاسین تورک
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    11 4
    یاشاسین اسلام. جایزه نوبل پزشکی سال بعد را شاهین اویگور خواهد برد.
  • IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    7 0
    دمش گرم معلومه که آدمه شریفیه
  • مهدی IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    5 1
    جالب بود که ازین دانشمند در ایران تجلیل شده ! یاشاسین اوغور شاهین مسلمان , کاش جوامع مسلمان از جمله ایران ما یاد بگیرن بجای پول ریختن توی جیب سلبریتی های بی سواد و فوتبالیست هایی که سودی برای جامعه ندارند این پول هارو برای نخبگان علمی هزینه بکنند تا در کشورهای خودشون بمونند و باعث پیشرفت کشورشون بشن
  • یوسف IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    2 1
    کاش ایران برایش مرکزی بوجود میآورد ودرایران تولید میشد اگر میدانستند روزی بدرد میخوردنمیگذاشتید برود دانشمندان به این خوبی جذب غرب شوند در ایران هرچه می خواستند برای پیشرفت علم به ایشان میدادید هنوز هم دیر نشده است در تحقیق سرطان رویش سرمایه گذاری کنید حتی اگر میشود مرکزی که بشود برود بیاید وحتی گروه خود را انتخاب کند بهتر از چند تا افراد دارای امکانات است که فقط وعده میدهند وبه دنبال پول هستند
  • IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    6 1
    اوغور درسته اسم ترکی هست
  • IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    3 5
    جالبه که روسیه و چین زودتر واکسن رو تولید کردن اما غرب با قدرت رسانه ای خودش میخواد اینطور وانمود کنه که خودشون اولین بودن
  • RO ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    4 0
    ای کاش به این هم اشاره میکردین سرمایه گذار بایون تک بیل گیتس هست و یاد صحبت های 8 سال پیشش در مود ویروس عالم گیر افتادم
  • IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    1 0
    واکسنش همزمان با تولید ویروس ساخته شده بود
  • مهران IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
    4 0
    اوغور شاهین درسته.... مشرق نیوز یدونه اسمو نمیتونی درست بنویسی یاشاسین تورک میللتی
  • ایران IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
    1 0
    اگر کشورهای اسلامی اختلافات را کنار بگذارند با وجود همچین نابغه هایی در ایران و ترکیه و پاکستان ومصر و سایر کشورهای جهان اسلام دومین رنسانس علمی جهان در جهان اسلام اتفاق خواهد افتادچرا که علم و دانش از آموزه های اساسی دین اسلام می باشد
  • شاهین IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    0 0
    فَوَجَدَا عَبْدًا مِّنْ عِبَادِنَا آتَيْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِندِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِن لَّدُنَّا عِلْمًا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس